Kvinnorna vann sju av tio lopp

När Årjängstravet igår hade tävlingar, bjöd de totalt på tio lopp. Killarna började med att vinna de tre första men sedan var det kvinnliga vinnare för hela slanten. Sju lopp i rad och 70 procent segrar för kvinnorna! Något slags rekord?

Visserligen har vi sett Hanna Lähdekorpi och Henna Halme vinna lopp i Årjäng i år, men att lördagens tävlingsdag skulle sluta med sju kvinnliga segrar kom överraskande.

Första loppet vanns av Jan-Erik Lundkvist (Mimmi Dynamite), andra av Peter Ådefors (Vicadi) och tredje av Jan Silvén (Vai Piano). Efter dagens tredje lopp hade Maria Lundgren och Christina Tilp fixat två andrapris, men killarna hade vunnit alla tre loppen. Resten av dagen skulle killarna få titta på när kvinnorna vann alla de resterande loppen. De var i tur och ordning:

Lopp, Häst, kusk

4, Fighting Joe, Rebecca Arnerlöf
5, Carmula One, Nathalie Blom (bilden)
6, Tangen Tore, Christina Kjenner
7, Arnie’s Fighter, Jenny Jonsson Ryman
8, Battimo, Christina Kjenner
9, Pases Amigo, Julia Nilsson
10, Lowlife, Emma Rattfält

Tilläggas kan att kvinnorna körde/red 36,4 procent av lördagens startande hästar. Men de vann alltså 70 procent av loppen. Och inte hade de heller de mest betrodda hästarna alltid. Bland de sju vinnarna fanns flera överraskningar.

Finns det någon som kan hitta en full travdag då kvinnorna vunnit fler lopp? Maila oss i så fall och berätta mer på:

info@travmuseet.com

Bilden: Nathalie Blom var en av de glada vinnarna i Årjäng igår, då hon vann med Carmula One. Nathalie var för övrigt ute i fem lopp igår. Resultat? En första, en andra, en tredje och två matlappar. Då blir man glad!