Erik Berglöf till Bergvik

Evenemanget Hästkraft besöker Bergviks köpcentrum i Karlstad imorgon lördag. Ett digert program finns, med mycket motor och trav. Där kan du t ex träffa Årjängstravet men också Färjestads Erik Berglöf, som valdes in i Hall of Fame 2020.

Foto: Malin Albinsson – TR Bild

Hästkraft Årjäng är ett fartfyllt evenemang som lockar tusentals besökare till Årjäng i mitten av juli varje år. Motortävlingar i centrala Årjäng och Stortrav på travbanan är ett lyckat samarbete. I år är det 14-16 juli med Stortrav fredag 15 juli och lördag 16 juli som gäller. Som en försmak arrangerar man imorgon lördag (4 juni) massor av olika aktiviteter på Bergvik.

Här kan du bland annat klockan 13.00 träffa Erik Berglöf (bilden), med meriter som få. Han har t ex vunnit mer än 1 600 segrar som tränare och mer än 2 400 som kusk! Ben Brodde och Brilana var några av hans tidiga stjärnor. Men mest förknippar vi honom med Copiad, som vann massor av storlopp, bland annat Elitloppet 1994 och 1995. Både Erik och Copiad är förresten invalda i Hall of Fame. Copiad hann först in redan 2015 medans Erik valdes in 2020.

På Bergvik finns också Årjängstravet på plats med kuskar och personal. Provrid deras mekaniska häst Montépython, kanske upptäcker du en oanad talang? Programmet på Bergvik innehåller för övrigt massor av intressanta punkter och man håller på till 16.00.