Fem nya till Hall of Fame – på fredag

På fredag kommer Marita Arvidsson, museichef  hos oss på Nordiska Travmuseet, att presentera fem nya invalda till Hall of Fame. Fyra tvåbenta och en fyrbent kommer att välkomnas in, vilket gör att det nu totalt finns 65 medlemmar i Hall of Fame – travets storheter.

Det var 2007 som legenderna Sören Nordin och Ulf Thoresen var de två första att väljas in i Hall of Fame. Sedan dess har det varje år presenterats nya medlemmar och när Marita presenterat de fem på fredag så är vi uppe i 65 medlemmar, 40 kuskar/tränare och 25 hästar.

Alla har vi våra favoriter och att nämna några före andra är vanskligt, men invalda är bland andra kallbloden Steggbest, Järvsöfaks, Bork Rigel, Atom Vinter och Alm Svarten. Bland varmbloden hittar vi Big Noon, Bulwark, Frances Bulwark, Legolas, Ego Boy och Victory Tilly i listan. Förutom de redan nämnda tvåbenta är också legender som Karsten Buer, Gunnar Eggen, Stig H Johansson, Berndt Lindstedt, Håkan Wallner och Olle Goop invalda.

Hall of Fame – Travets Storheter – har sitt säte i Nordiska Travmuseet, men de som utser vilka som ska väljas in är en oberoende instans: en kommitté bestående av representanter för de svenska och norska travsportjournalistklubbarna, Svenska Hästsportjournalisters Klubb (SHK) och Norska Travjournalisters Klubb (NTJK).

Vilka som Marita presenterar på presskonferensen på fredag får vara en hemlighet fram till dess.