Hall Of Fame-fokus på Travmuseet

Pandemin gjorde att vi på Nordiska Travmuseet i Årjäng under en period fick stänga för besökare och ifjol så kunde vi inte genomföra våra traditionella Hall Of Fame-aktiviteter i samband med Stortravet i Årjäng. I år är läget annorlunda och nu förbereder vi för fullt inför helgen 16 och 17 juli då vi ska hedra Jim Frick, Moe Odin, Erik Berglöf, Ove Wassberg, Maharajah och Lutfi Kolgjini, som valts in i Hall Of Fame.

Vi börjar redan klockan 13.00 på fredagen med ett öppet travseminarium där Svein Morten Buer och Ulf Hörnberg (bilden) inleder och ger besökarna en halvårsrapport över hur pandemin påverkat travsporten i Norge och Sverige.

Buer (Generalsekreterare i DNT) och Hörnberg (vice VD i ST) fortsätter sedan med en beskrivning av travsporten i Europa, baserat på information från UETs generalförsamling och ett nyss genomfört möte i Paris.

Seminariet avslutas med en debatt om travets möjligheter och utmaningar där representanter från båda ländernas styrelser kommer att delta.

Fredag kväll bjuder Årjängstravet på åtta intressanta lopp med första start 18.30 medans vi på museet har Hall Of Fame-middag med invalda travsportsprofiler och andra inbjudna gäster.

Lördag – allt av det bästa

Lördagen inleds klockan 12.00 på museet med en Hall Of Fame-ceremoni för invalda och inbjudna där vi bland annat visar de fantastiska filmerna om varje invald. Inget öga brukar vara torrt!

Klockan 13.50 är det Hall Of Fame-presentation i vinnartribunen på Årjängstravet. 14.45 startar tävlingarna som bland annat bjuder på Erik Perssons Memorial för kallbloden och fartfesten Årjängs Stora Sprinterlopp.

Biljetter till tävlingarna bokas via Tickster.

Välkomna!