Hall Of Fame-vecka på Travmuseet

I samband med stortravet i Årjäng kommer hela sex invalda i Hall Of Fame att hedras hos oss på Nordiska Travmuseet. De sex är Jim Frick, Moe Odin och Erik Berglöf som valdes in ifjol. Dessutom hedrar vi Ove Wassberg, Maharajah och Lutfi Kolgjini, som valdes in i år.

Viking Kronos och Lutfi Kolgjini

Familjen Kolgjini och deras hästar står inför en spännande helg. På fredag och lördag gästas vi att Lutfi Kolgjini som nu gör sin egen Viking Kronos sällskap i Hall Of Fame – travets storheter. Viking Kronos valdes in 2018. På lördagen finns en chans att ”Ludde” får se sin son Adrian vinna Årjängs Stora Sprinterlopp med Tae Kwon Deo.

På plats finns också Erik Berglöf som vann Elitloppet både 1994 och 1995 med Copiad. Även Erik gör nu sin springare sällskap i Hall Of Fame, då Copiad valdes in 2015. Paret vann för övrigt Årjängs Stora 1994. Erik är still going strong och har häst till start på lördag.

Från Norge kommer Bergens starke man Ove Wassberg för att på plats ta emot hyllningarna från en lång och framgångsrik karriär.

Hästarna Moe Odin och Maharajah representeras av närstående och likaså gäller för Jim Frick, som tyvärr gick bort ifjol sommar.

På fredag kväll har vi Hall Of Fame-middag med invalda travsportsprofiler och andra inbjudna gäster.

Lördagen inleds klockan 12.00 på museet med en Hall Of Fame-ceremoni för invalda och inbjudna där vi bland annat visar de fantastiska filmerna om varje invald. Inget öga brukar vara torrt!

Klockan 13.50 är det Hall Of Fame-presentation i vinnartribunen på Årjängstravet. 14.45 startar tävlingarna som bland annat bjuder på Erik Perssons Memorial för kallbloden och fartfesten Årjängs Stora Sprinterlopp.

Biljetter till tävlingarna bokas via Tickster.

Bilden: Viking Kronos och Lutfi Kolgjini, båda nu invalda i Hall Of Fame. Foto: Thomas Blomqvist – TR Bild.