Jörgen Westholm närmar sig ett jubileum

Påsken stundar och med den massor av travdagar. En av de flitigaste under helgen är Jörgen Westholm som nu är nära ett nytt jubileum då han jagar seger nummer 2 000 som tränare. – Vi hoppas på seger 2 000 på söndag säger Britt Marie Johansson på Romme travbana i Borlänge.

Foto: Lars Jakobsson

Innan kalendern visar onsdag 13 april 2022 har Jörgen Westholm vunnit 1 996 segrar som tränare. Lite kul är det att det var just året 1996 han tog sin första seger som tränare, tusen jämnt kom 2013 och 2022, nio år senare är det nu dags för nästa jubileum.

Jörgens påskhelg är intensiv. Onsdag tom måndag har han 31 hästar till start i Sverige, och någon i Frankrike. Vi hoppar in i Jörgens lastbil och följer med på följande påskturné:

Onsdag reser han till Solvalla där det är kvällstrav. Han selar ut tre hästar denna kväll, men ingen av Jörgens hästar är betrodda i förväg. Kanske har han denna kväll sin bästa chans i Frankrike där Hand Full (en Ready Cash-avkomma med Une de Mai i stamtavlan) startar i Reims, nordöst om Paris.

På Skärtorsdagen reser Jörgen till Gävle med sju hästar. Här kör man bland annat Påskägget som Jörgen vunnit två gånger, 2006 med Robin Q. och 2020 med Unique Juni. En annan godbit under kvällen är STL-loppet för kallblod, där Månlykke A.M. startar. En av de som ska försöka slå Gunnar Melanders stjärna är Jörgen Westholm och Guli Rubin. I Gävles program är Jörgen tippad etta i ett lopp, kanske kan han få med sig en tränarseger hem.

På fredag har Jörgen hästar till start på två banor, Eskilstuna och Färjestad. På Eskilstuna gör Sparven (e Bird Parker) en intressant start och det kan vara en segrare. På Färjestad kör Örjan Kihlström Hula Hula Sisu åt Jörgen i Diamantstoet. Hon kan vara en outsider. Färjestad bjuder som vanligt på toppentrav. Bland annat Prins Carl Philips Jubileumspokal. Bara sex hästar anmälda – men vilka kanoner. Önas Prince och Per Nordström (mindre än 20 segrar kvar till Tusenklubben) blir favorit där. I listan över tidigare vinnare hittar vi bland andra Prince Tagg, Panne de Moteur, Magic Tonight och Perfect Spirit.

På Påskafton äter Jörgen ägg. Men på Påskdagen är det trav på Jörgens hemmabana Romme. Jörgen har kraftsamlat och anmält hela 10 hästar, fyra till ramloppen och sex till STL-loppen. Och visst vore det roligt om stallet kunde fira sitt jubileum på hemmaplan. Romme bjuder för övrigt på en deltävling till Paralympiatravet. Där har Jörgen med Remarkable Feet som bland andra möter Who’s Who och Milligan’s School.

Om Jörgen bommar finns nya chanser på Annandag Påsk då Jörgen reser till Hagmyren i Hudiksvall med fyra hästar. Vi önskar Jörgen lycka till och önskar en Glad Påsk!