Solvalla Travmuseum invigt

Lördagen den 26 mars 2022 är ett historiskt datum. Då invigdes Solvallas Travmuseum i E-hallen, under Solvallas klassiska E-läktare. Efter flera korta tal tog vår ordförande Tore Fyrand och Solvallas ordförande Anders Holmgren var sin sax och klippte av invigningsbandet. Alla närvarande skålade sedan i bubbel och bjöds på kaffe och tårta.

Intresset för Solvallas Travmuseum var stort och den totala publiken på Solvalla denna lördag uppgick till 2 167 personer. Hur många som besökte Solvallas Travmuseum är svårt att säga men de som kom fick se utställningar om Solvallas snart 100-åriga historia, Elitloppets 70-åriga historia och alla de Solvalla-profiler som valts in i Hall of Fame.

Lägg därtill ett antal montrar med olika innehåll, Solvallas första startbil och en utställning där Solvallafotografernas egna favoritbilder visades. Bilder som i de flesta fall nu är till salu. En fjärdedel av försäljningssumman går för övrigt till stiftelsen Life after Racing.

Solvallas Travmuseum är byggt av oss på Nordiska Travmuseet i Årjäng och öppet alla Solvallas tävlingsdagar.

Fotnot: Bilderna i ”Mitt Solvalla” som Solvallafotografernas egna favoritbilder kallas har tagits av Einar Andersson, Thomas Blomqvist, Maria Holmén, Lars Jakobsson, Claes Kärrstrand, Martin Langels, Adam Ström, Kjelle Svensson och Mia Törnberg.

Bilden: Solvallas ordförande Anders Holmgren och Nordiska Travmuseet ordförande Tore Fyrand klipper samtidigt av bandet med var sin sax. Bandet hålls av Solvallas vd Jörgen Forsberg och vår museichef Marita Arvidsson. Foto: Maria Holmén – TR Bild.