Utställning om Margareta och Guldnålsmiddag

På lördag händer det mycket på Solvalla. Innan tävlingarna invigs utställningen ”Travets Drottning” om Margareta Wallenius Kleberg på Solvalla Travmuseum. Utställningen är ett samarbete mellan Solvalla och oss på Nordiska Travmuseet. Efter STL-tävlingarna är det Guldnålsmiddag där Jan-Olov Persson, som valdes in i Hall of Fame i somras, får sin guldnål.

Foto: Girlpower

Solvalla Travmuseum invigdes ifjol våras. Sedan dess har vi med jämna mellanrum förnyat en del av utställningen. På lördag klockan 14.00 invigs utställningen ”Travets Drottning”, där vi minns Margareta Wallenius Kleberg som gick bort i våras. Utställningen består av foton, bildtexter, film, bildspel samt ett antal noga utvalda föremål. De 100 första besökarna bjuds på Margaretas favorit – prinsesstårta!

Alla nu levande tvåbenta, som är invalda i Hall Of Fame, har bjudits till en festlig Guldnåls-middag på Solvallas festvåning efter lördagens travtävlingar. I samband med middagen, som arrangeras för tredje året i rad, kommer utdelningen av Guldnålen till Jan-Olov Persson att ske.